top of page

Krokstrands Folkets Hus

Jag fick i uppdrag av Folkets Hus Krokstrand att göra en poster för Skee skolas Demokrati-labbet. Syftet var att få fler skolor i Strömstads kommun att delta i Demokratilabbet och denna poster skulle skickas till skolor för att locka deltagare 

En fotograf hade fotat elevers handslag och utifrån de fotona illustrerade jag. Ett handslag är en stark och tydlig symbol för demokrati. Kunden önskade ett lätt och stilrent typsnitt.

mockup_demokrati.png
Skärmbild (316).png

Skoluppgift

Det fiktiva skoluppdraget var att med hjälp av Göteborgs Stads grafiska profil skapa ikoner som skulle placeras ut på en illustrerad karta över valfritt område i Göteborg. 

Med fokus på tillgänglighet skapade jag ikoner med stark kontrast och få detaljer. Linjetjocklekarna är likadana för att skapa balans och färgvalet baserades på att fånga och väcka uppmärksamhet. 

Jag har använt Göteborg Stads färgprofil.

Färgprofil
CMYK–PSO Coated v3

ikoner-05.jpg
kartamockup.png

Skoluppgift

Vi fick i uppgift att illustrera ett beskrivande recept utan att använda informativ text. 

Jag valde Sangria som recept för att utmana mig själv i färgsättning. På grund av alla olika element och steg i receptet fokuserade jag på att skapa balans och harmoni i bilden. Jag valde färger som skulle kännas lekfulla och goda utan att ta för mycket plats. Jag valde ett typsnitt som skulle binda ihop illustrationerna och som därför behövde matcha i känslan som färgerna gav. 

sangriamockup.png

PrintPower Awards

PrintPower Awards är en årlig affischtävling för Sveriges ledande skolor inom design- och kommunikation. Breifen var att illustrera en affisch som skulle vara 70 x 100 cm och som snabbt skulle fånga tittarens uppmärksamhet. Den skulle kunna förminskas till en tumnagels storlek utan att tappa form eller innehåll.

 

Detta är mitt bidrag Låt mig känna kontakt

kontakt mockup.png
färgtema.png
Fästpunkt 2
bottom of page